Mrożone czy z puszki?
Kiedy brakuje świeżych warzyw i owoców, zaczynamy się zastanawiać, jakie kupić: mrożone czy w puszce?

- Naj
Najlepiej mrożone. Warzywa i owoce zamrażane są bardzo szybko, tuż po zbiorach, w bardzo niskich temperaturach (-180°C), dlatego tracą niewiele wartości odżywczych.
Mrożenie jest najbardziej naturalnym sposobem przechowywania żywności, bo obywa się bez dodawania konserwantów czy innych chemicznych substancji. Na każdej paczce z mrożonką podana jest temperatura zamrażania; w domowej zamrażarce trzeba trzymać je w podobnej, aby w mrożonce nie rozwinęły się żadne drobnoustroje.
Warzywa i owoce wrzucaj na wodę lub tłuszcz w stanie zamrożonym, a jeśli przeznaczone są do jedzenia na surowo, rozmrażaj je powoli, w lodówce.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa