Migdałowe trufelki
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
Sztuka: 90 kcal

Opublikowano: 16.03.2005, 16:25
Reklama
SKŁADNIKI NA 40 SZTUK
Reklama
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200 g)
- tabliczka mlecznej czekolady (100 g)
- 5 dag migdałów
- 1/2 kostki masła
- 2 łyżki likieru lub wódki
- 5 łyżek kakao
Reklama
Migdały sparzyć, zdjąć skórkę, drobno posiekać. Obie czekolady połamać na kawałki i stopić na parze.
Zdjąć z ognia, przestudzić mieszając, po czym utrzeć z masłem. Wsypać migdały, wlać alkohol, wymieszać, włożyć na 30 minut do lodówki.
Gdy masa lekko stężeje, formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć je w kakao. Trufle wstawić na 30 min do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa