Melon z szynką i parmezanem
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 220 kcal

Opublikowano: 08.08.2006, 11:48
Reklama
Składniki na 4 porcje
● mały melon cantaloupe lub galia
● 5 dag świeżego szpinaku
● 4 plastry szynki, np. parmeńskiej
● 5 dag parmezanu
● sok z cytryny
● 4 łyżki oliwy
● sól, pieprz
Melon przekroić na pół, wyjąć pestki, miąższ wydrążyć. Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Parmezan pokroić w płatki. Miąższ melona wymieszać ze szpinakiem, oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć do połówek melona, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Na wierzchu ułożyć po dwa plastry szynki, posypać parmezanem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa