Marchewkowe muffiny
Pyszne i nie tak bardzo tuczące! Przed Wami muffinki z marchewek!

Opublikowano: 23.01.2015, 10:15
Reklama
Składniki:
Reklama
- 4-5 marchewek
- 1,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 3 jaja
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- łyżeczka cynamonu
- dwie łyżeczki cukru waniliowego
Ewentualnie do dekoracji:
- krem śmietanowy
- masa cukrowa zielona i pomarańczowa do uformowania mini marchewek
Reklama
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do marchewki dodać olej, jajka, cukier i cukier waniliowy. Po wymieszaniu dodać delikatnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
Jeśli chcesz możesz muffiny ozdobić dodatkowo kremem (nakładaj go specjalną szprycą) i małymi marcheweczkami z masy cukrowej.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa