Makaron w sosie śmietanowym
Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 370 kcal, dla 4 osób

Opublikowano: 10.12.2008, 09:56
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 25 dag makaronu kokardki
- 15 dag groszku
- 25 dag szynki
- czerwona cebula
- 5 dag parmezanu
- 100 ml kremówki
- masło
- olej
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
Reklama
Makaron ugotuj wg przepisu, odcedź. Groszek zblanszuj i podgrzej na maśle. Szynkę pokrój w paski, połącz z groszkiem i makaronem. Na maśle zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj kremówkę, starty parmezan, przypraw do smaku. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Do żaroodpornej, dobrze natłuszczonej formy włóż makaron, polej sosem, zapiecz go, aż ser się rozpuści.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Nawijała mi makaron na uszy i dopiero po ślubie poznałem prawdę. Lany poniedziałek skończył się w sądzie”
10.04.2025, 07:15
Historie
„Chciałam podpuścić męża na prima aprilis, ale to on mnie zaskoczył. Wyśpiewał wszystko jak na spowiedzi”
28.03.2025, 13:50
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa