Reklama

Na 4 porcje:

Reklama
  • sok z 4 pomarańczy
  • sok z cytryny
  • płatek żelatyny
  • sól
  • 1 l soku pomarańczowego w butelce
  • kieliszek białego wina
  • 20 dag makaronu
  • 15 dag cukru
  • 2 jabłka
Reklama

Odłóż łyżkę cukru, resztę zagotuj z połową soku wyciśniętego z pomarańczy i cytryn. Dolej pozostały sok. Żelatynę włóż na 10 min do zimnej wody, odciśnij i rozpuść w syropie. Makaron ugotuj w soku z butelki z odrobiną soli. Osącz, wymieszaj z syropem. Napełnij nim filiżanki, wstaw na 2 godziny do lodówki. Przekrój jabłka na pół, z miąższu wydrąż kulki. Resztę cukru podgrzej z winem, lekko ostudź, wrzuć kulki z jabłek na 20 min. Stożki makaronowe udekoruj kulkami jabłek.

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...