Makaron pomarańczowy
Czas przygotowania 35 min
Porcja 130 kcal

Opublikowano: 03.10.2007, 11:26
Reklama
Na 4 porcje:
Reklama
- sok z 4 pomarańczy
- sok z cytryny
- płatek żelatyny
- sól
- 1 l soku pomarańczowego w butelce
- kieliszek białego wina
- 20 dag makaronu
- 15 dag cukru
- 2 jabłka
Reklama
Odłóż łyżkę cukru, resztę zagotuj z połową soku wyciśniętego z pomarańczy i cytryn. Dolej pozostały sok. Żelatynę włóż na 10 min do zimnej wody, odciśnij i rozpuść w syropie. Makaron ugotuj w soku z butelki z odrobiną soli. Osącz, wymieszaj z syropem. Napełnij nim filiżanki, wstaw na 2 godziny do lodówki. Przekrój jabłka na pół, z miąższu wydrąż kulki. Resztę cukru podgrzej z winem, lekko ostudź, wrzuć kulki z jabłek na 20 min. Stożki makaronowe udekoruj kulkami jabłek.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...