Reklama

1. Z migdałami

Składniki:

Reklama
  • mąka
  • jajko
  • płatki migdałowe

Ryby panieruj kolejno w mące, rozmąconym jajku oraz płatkach. Mocno je dociśnij. Taka panierka jest bardzo chrupiąca.

2. Serowo – ziołowa

Składniki:

  • mąka
  • jajko
  • tarty żółty ser
  • bułka tarta
  • świeże zioła
  • Vegeta

Rybę panieruj w mące, jajku oraz serze wymieszanym z bułką, ziołami i Vegetą. Nadaje śródziemnomorski smak.

3. Ze słonecznikiem

Składniki:

  • mąka
  • jajko
  • pestki słonecznika (lub dyni)

Kawałki ryby panieruj kolejno w mące, rozmąconym jajku i pestkach słonecznika (lub dyni). Smaż na bardzo gorącym oleju.

4. Z orientalną nutą

Składniki:

  • mąka
  • jajko
  • mleko
  • sos sojowy
  • imbir
Reklama

Z podanych składników zrób ciasto o konsystencji śmietany. Maczaj w nim kawałki ryby, a następnie usmaż na złoto na oleju.

Reklama
Reklama
Reklama