Łosoś balsamiczno-miodowy
Ryby są zdrowe i pyszne. Oto nasz sposób na łososia!

Opublikowano: 28.02.2013, 14:30
Reklama
Porcja: 315 kcal
Przygotowanie:15 minut
Na 4 porcje:
Reklama
- 600 g filetu z łososia norweskiego (bez skóry)
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- 1–2 łyżki płynnego miodu
- 4 dymki
- 1–2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Reklama
Łososia umyć, wysuszyć i pokroić na 4 porcje. Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą i miodem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Łososia posmarować marynatą i odstawić do lodówki minimum na godzinę. Dymki opłukać, pokroić w ukośne paski. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć łososia. Kilka minut przed końcem smażenia rybę polać pozostałą marynatą i posypać dymką
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Podczas miesiąca miodowego czułam się jak piąte koło u wozu. Teściowa wparowała do górskiej chatki i się zaczęło”
04.07.2025, 18:30
Historie
„To miał być nasz miesiąc miodowy we Włoszech. Kiedy ja piłem espresso, moja żona spijała słowa z ust byłego”
12.07.2025, 20:00
17.06.2021, 11:20
Fryzury
Modne kolory włosów na 2022: piaskowy blond, miodowe pasemka i bogaty brąz będą hitem w nowym roku!
25.11.2021, 17:43
13.01.2021, 11:55
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa