Lemoniada cytrynowa
Banalna w wykonaniu, o wiele zdrowsza od tej sklepowej i świetnie orzeźwiająca w upalne dni.

Składniki na jeden duży dzbanek
- 6 cytryn
- 1 szklanka cukru
- 1,5 l wody
Przygotowanie lemoniady rozpoczynamy od wyciśnięcia soku z cytryn. Idealne do tego celu są specjalne wyciskarki, jednak nawet bez nich możemy sobie poradzić krojąc cytryny na pół i ściskając jak najmocniej. Sok przelewamy przez gęste sitko, aby pozbyć się pestek. Przegotowaną wodę studzimy tak, aby była lekko ciepła. Możemy też użyć wody mineralnej, jednak w zimnej wodzie cukier rozpuszcza się o wiele trudniej. Mieszamy cukier do rozpuszczenia w wodzie, dolewamy sok z cytryny i chłodzimy całość w lodówce. Podajemy z plasterkiem cytryny lub limonki i kostkami lodu. Smacznego!
Polecane
„Miałam dość stania przy garach przed Wielkanocą i się zbuntowałam. Zamiast żurku i jajek będzie lemoniada na Kanarach”
„Na Wielkanoc piekłam babkę pistacjową, choć teściowa wolała cytrynową. Niech ta nudziara spróbuje mojego przepisu”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa