Kurki w oliwie z oregano
Przepis na kurki w oliwie. Czas przygotowania: 30 minut, czas gotowania: 20 minut, ilość porcji: 6

Opublikowano: 30.07.2010, 09:00
Reklama
- 1 kg kurek
- 1/4 l wody
- 1/2 l białego octu winnego
- pieprz w ziarnach
- liść laurowy
- 4 ząbki czosnku
- skórka cytrynowa
- 6 gałązek oregano
- oliwa
- sól
Reklama
Etapy przygotowania
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
■ Grzyby oczyścić, dokładnie umyć. Do rondla wlać wodę, ocet, włożyć łyżeczkę ziaren pieprzu, liść laurowy, gałązki tymianku, łyżkę soli i obrany czosnek.
■ Zagotować zalewę. Włożyć grzyby i gotować je przez 10 minut. Grzyby osączyć i włożyć do słoików. Dodać przyprawy i oregano z zalewy, skórkę cytrynową. Zalać gorącą oliwą. Dobrze zakręcić, trzymać w chłodzie.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Teściowa chce serwować Oli obiadki ze słoiczków i ciągle mnie krytykuje. Jestem dla niej matką gorszego sortu”
06.04.2025, 14:00
Historie
„Mój eks to ojciec roku. Wypędził mnie z dziećmi z domu, a do tego zakręcił kurek z forsą. Zachciało mu się wolności”
28.05.2024, 21:15
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa