Krupnik
Przepis na krupnik. Domowa zupka na zimowe dni.

Opublikowano: 14.10.2009, 06:00
Reklama
● porcja rosołowa mięsa
● suszone grzyby
● włoszczyzna
● liść laurowy
● 2 ziemniaki
● 1/2 szklanki kaszy perłowej
● sól
● pieprz
● natka pietruszki
Porcję rosołową umyj, zalej 2 l wrzątku, zagotuj, zszumuj. Dodaj uprzednio namoczone grzyby, pokrojoną w kostkę włoszczyznę, liść laurowy, ugotuj wywar. Włóż pokrojone w kostkę ziemniaki i opłukaną kaszę. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj posypany natką.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
17.03.2015, 14:15
Historie
„Synowa poniżała mnie, bo nie miałam matury. Może i nie mam głupiego papierka, ale to ona nie ma serca”
26.04.2025, 15:30
16.01.2023, 08:39
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa