Kremowa zupa serowa
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 10 minut
Porcja: 305 kcal
Składniki na 4 porcje

● 2 łyżki mąki
● szklanka białego wytrawnego wina
● cebula
● 2 łyżki masła
● 20 dag twardego sera (np. rokpol lub lazur)
● 3 szklanki bulionu warzywnego
● 2 pomidory
● listki z 1/2 pęczka bazylii
● sól, pieprz
■ Mąkę wymieszać z odrobiną wina. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na gorącym maśle. Ser rozdrobnić, dodać do cebuli i stopić na minimalnym ogniu. ■ Do stopionego sera wlać pozostałe wino i zagotować. Stale mieszając, dolać wino wymieszane z mąką. Wlać bulion i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze minutę, energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.
■ Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w półplasterki. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gotową zupę udekorować kawałkami pomidora i listkami świeżej bazylii.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa