Kotlety z cukinii w sezamie
Przepis na kotlety z cukinii w sezamie. Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 310 kcal, dla 4 osób

● 50 dag cukinii
● sól
● świeżo zmielony pieprz
● 5 dag mąki
● 2 jajka
● 10 dag ziaren sezamu
DIP:
● 15 dag naturalnego serka homogenizowanego
● 1/2 szklanki śmietany 18%
● po 1/2 pęczka natki i koperku
● 2 ząbki czosnku
● sól
● pieprz
● olej
Cukinie umyj, osusz, odetnij końce, pokrój na dość grube plastry. Każdy oprósz sola i pieprzem. Następnie obtaczaj je kolejno w: mące, roztrzepanych jajkach, ziarnach sezamu (panierkę sezamową lekko przyciśnij). Przygotuj dip: twarożek wymieszaj ze śmietaną, posiekaną natką i koperkiem oraz zmiażdżonym czosnkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, usmaż kotlety z obu stron. Podawaj od razu z dipem serowym.
Polecane
„Zamiast moczyć nogi w morzu, tłukłam kotlety na obiad. Kuzynka zaprosiła nas w gości i zrobiła ze mnie darmową kuchtę”
„Dla męża i teściowej najlepiej, gdybym na zmianę żonglowała kotletami i niańczyła dzieci. Mam większe ambicje”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa