Kotleciki sojowe z bukietem warzyw
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 310 kcal

Opublikowano: 20.03.2005, 14:09
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- opakowanie mielonych kotletów sojowych (15 dag)
- jajko
- 1/2 kajzerki
- kilka łyżek bulionu z kostki
- cebula
- opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
- 2 dag masła
- bułka tarta
- olej
- 1/2 łyżeczki cząbru
- sól, pieprz
Reklama
Proszek sojowy na kotlety zalać wodą zgodnie z opisem na opakowaniu, odstawić.
Kajzerkę namoczyć w bulionie. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na łyżeczce masła.
Do soi dodać odciśniętą bułkę, cebulę, jajko, przyprawić cząbrem, solą i pieprzem.
Dokładnie wyrobić, uformować okrągłe, płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z obu stron na oleju. Trzymać w cieple.
Mrożonkę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Kotlety podawać z warzywami obłożonymi wiórkami masła.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa