Kopytka z boczkiem
Kopytka na obiad? O taaak, polecamy!

Opublikowano: 07.06.2013, 07:49
Reklama
Składniki:
Reklama
- 1 kg ziemniaków
- 80g mąki ziemniaczanej
- szklanka mąki pszennej
- 1 jajo
- boczek - 150g
- szczypiorek
- sól, pieprz
Reklama
Ziemniaki, obieramy, gotujemy, czekamy aż wystygną, traktujemy tłuczkiem do ziemniaków. W ziemniaczanej masie robimy małe wgłębienie, wbijamy do niego jajo, wsypujemy mąkę, szczyptę soli i pieprzu. Zagniatamy ciasto. Formujemy je w wąskie wałeczki, odcinamy kopytka i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Kopytka gotujemy przez około 2 minuty po wypłynięciu przez nie na powierzchnię. Na rozgrzanej patelni smażymy pocięty w kosteczkę boczek. Gotowe kopytka polewamy wytopionym tłuszczem, posypujemy skawrkami z boczku i szczypiorem. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
28.04.2025, 22:00
Historie
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
27.04.2025, 15:30
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa