Konfitura z żurawiny
Sama zadecyduj czy wolisz wersję wytrawną do mięsa i sera, czy może słodką w dodatku do pieczywa i ciast.

Opublikowano: 18.09.2013, 05:40
Reklama
Składniki:
Reklama
- o,5 kg żurawiny
- 10 czubatych łyżek cukru (wersja słodka)
- 1,5 szklanki wody
Reklama
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cukier, żurawinę i zalewamy je wodą. Od czasu do czasu mieszamy i rozcieramy drewnianą łyżką. Po około 20 minutach żurawina zacznie gęstnieć. Przełóż ją wtedy do czystego słoiczka, zakręć przykrywkę i postaw na chwilę do góry dnem. Gotowe! Prawda, że proste?
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Chciałam nakarmić rodzinę truskawkową konfiturą, a najadłam się wstydu. Po tym, co zrobiłam, synowa nie chce mnie znać”
18.06.2025, 21:15
Historie
„Z romantycznego wyjazdu wróciłam z płaczem. Animatorka zamiast dzieci, zabawiała mojego ukochanego”
20.06.2025, 08:30
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa