Konfitura morelowa
Konfitura morelowa - Czas przygotowania: 30 minut

Składniki
* 1,2 kg dojrzałych moreli
* Żelfix 2:1 Dr. Oetkera
* 500 g cukru
* 50 ml czerwonego wytrawnego wina
* 30 g posiekanych migdałów bez skórki
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania
Morele umyć, przepołowić, usunąć pestki, pokroić na drobne kawałki i odważyć 1 kg. Owoce włożyć do garnka, dodać Żelfix 2:1 Dr. Oetkera i wymieszać.
Masę zagotować, wsypać cukier, mieszając zagotować ponownie i gotować 1 minutę (w przypadku, gdy morele są twarde, przedłużyć gotowanie do około 3 minut).
Dodać wino i migdały, wymieszać.
Konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików i natychmiast szczelnie zamknąć. Ustawić do góry dnem na ok. 5 minut.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa