Reklama

● 20 dag makaronu wstążki
● sól
● duża cebula
● olej
● 20 dag szynki
● 20 dag pieczarek
● masło
● opakowanie żółtych warzyw na patelnie (z kukurydza i kolorowa papryka)
● pieprz
● oregano
● curry
● 1/2 szklanki śmietany 18%
● 5 dag startego żółtego sera
● listki oregano
● grubo zmielony kolorowy pieprz
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę, podsmaż. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, podsmaż na maśle na osobnej patelni. Dołóż do szynki, wymieszaj, smaż razem 5 min. Włóż lekko rozmrożone warzywa, podsmaż, mieszając, aż wszystko będzie miękkie, ale jędrne. Dodaj makaron, przyprawy do smaku, wlej śmietanę. Posyp startym serem. Trzymaj na patelni jeszcze ok. 10 min na małym ogniu. Posyp listkami oregano i kolorowym pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama