Kolorowe ciasto naleśnikowe
Efektowne i na pewno sie uda!

Opublikowano: 30.06.2008, 11:00
Reklama
Składniki:
Reklama
- 2 szklanki mąki
- 1 i 1/2 szklanki wody
- szklanka mleka
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
- 1/4 soku z buraków
- 2 łyżki zmiksowanego szpinaku
- łyżeczka curry
- 2 jajka
Reklama
1. Do głębokiego naczynia wsyp przesianą mąkę, wlej mleko, wodę, wymieszaj. Dodaj jajka, 2 łyżki oleju i szczyptę soli, zmiksuj na ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany.
2. Rozlej podstawowe ciasto naleśnikowe do 3 miseczek. Do jednej wsyp curry, do drugiej sok z przetartego szpinaku, a do trzeciej sok z buraczków. Dokładnie wymieszaj.
3. Rozgrzej dobrze średniej wielkości patelnię. Posmaruj ją skórką słoniny. Na gorącą wylewaj po kolei kolorowe ciasta z miseczek, smaż naleśniki z obu stron.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa