Kolorowa ratatuja
Przepis na kolorową ratatuję. Przygotowanie: 30 min, kaloryczność 160 kcal, dla 4 osób

● 2 cukinie
● bakłażan
● żółta, zielona i czerwona papryka
● 2 cebule
● 3 ząbki czosnku
● olej
● 2 puszki pomidorów bez skóry w kawałkach
● tymianek
● cząber
● estragon
● sól
● pieprz
Cukinie, bakłażany i paprykę oczyść, umyj, pokrój w dużą kostkę. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Na oleju podsmaż kawałki bakłażana, dodaj cukinie, podsmaż razem, przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule i czosnek, dodaj do warzyw. Dolej trochę oleju i usmaż, mieszając, paprykę. Przełóż do rondla, dodaj pomidory wraz z zalewą. Duś ok. 25 min, delikatnie mieszając od czasu do czasu. Pod koniec duszenia przypraw ziołami oraz solą i pieprzem. Podawaj z bagietką lub smażonymi ziemniakami. Nasza rada: Możesz skorzystać także z mrożonki, najlepsza będzie prowansalska. Przed podaniem ratatuję posyp wędzonym serem.
Polecane
„Żona wkręciła się w malarstwo, ale mój świat nie był bardziej kolorowy. Zmalowała mi gorzkie rozczarowanie”
Kolorowa jesień z HalfPrice - w tym roku jesień będzie bardzo kolorowa! HalfPrice startuje z nową kampanią.
Współpraca reklamowa
Kolorowa jesień z HalfPrice - w tym roku jesień będzie bardzo kolorowa! HalfPrice startuje z nową kampanią.
Współpraca reklamowa
Odrobina meblowego szaleństwa, czyli kolorowe fronty szuflad w komodach
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa