Klasyczny boeff Wellington
Przygotowanie: 1h, kaloryczność 360 kcal, dla 6 osób

SKŁADNIKI:
- 15 dag pieczarek
- 1,5 łyżki masła
- 15 dag pasztetu drobiowego
- kilogram polędwicy
- łyżka oleju
- 25 dag mrożonego ciasta francuskiego ●
- jajko
Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C. Pieczarki oczyść, posiekaj. Na patelni rozgrzej pół łyżki masła, usmaż pieczarki, dodaj pasztet, wymieszaj na jednolitą masę. Oczyszczoną polędwicę przewiąż sznurkiem, by zachowała kształt. Na patelni rozpuścić łyżkę masła i olej, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Wstaw do piekarnika na 20 min. Ostudź i zdejmij sznurek. Rozmrożone ciasto rozwałkuj na duży prostokąt o grubości 0,5 cm. Na środku ułóż polędwice, posmaruj ją pasztetem z grzybami. Brzegi ciasta posmaruj odrobiną roztrzepanego jajka, dokładnie zawiń mięso, chowając pod spód końce. Całość posmaruj resztą jajka, wstaw na 1 godz. do piekarnika. Po 25 minutach przykryj folią aluminiową. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 min, zanim ją pokroisz.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa