Kefirowe placki
Letnia wersja pysznych słodkich placuszków, zrobionych z użyciem kefiru.

PORCJA: 276 kcal
PRZYGOTOWANIE: 15 minut
NA 6 PORCJI
● 3 jajka
● 100 g maki
● 250 ml kefiru
● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
● łyżeczka cukru waniliowego
● łyżeczka skórki z cytryny
● 300 g truskawek
● olej
● cukier puder
Żółtka zmiksowac z mąką, kefirem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać skórkę z cytryny, pokrojone truskawki i pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Z ciasta formować łyżka na patelni dość cienkie placki. Smażyć je z obu stron na rozgrzanym oleju. Osaczyć na bibule. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać na gorąco lub zimno.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa