Karpatka
Pyszne ciasto z kremem dla spragnionych słodkości łasuchów!

Ciasto:
12 dag masła
szklanka mąki pszennej
5 jajek
łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
po 4 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
1 l mleka 3,2%
1,5 szklanki cukru
2 kostki masła
2 żółtka
zapach waniliowy
cukier puder
[adsense]
200 ml wody zagotuj z masłem. Wsyp mąkę, wymieszaj starannie, ostudź. Mieszając, wbij jajka, na końcu dodaj proszek do pieczenia. Ciastem wyłóż 2 natłuszczone prostokątne foremki, piecz 20 min w 200˚C (nie otwierając piekarnika). Zrób krem: mąki rozetrzyj z odrobiną mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem, wlej do niego mleko z mąką, wymieszaj i ostudź. Dodaj masło, żółtka, zapach, zmiksuj. Krem rozsmaruj na jednym placku, przykryj drugim, lekko dociśnij. Schłodź. Przed podaniem wierzch karpatki oprósz cukrem pudrem
Babcia z Karpat ostrzega: ta 1 mała rzecz przynosi nieszczęście. Wyrzuć ją natychmiast
Maja Hyży poroniła. Wokalistka podzieliła się poruszającym wpisem: "Stres. Silne krwawienie. Karetka. Ta tragedia zmienia wszystko"
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa