Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 1,5 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • świeży rozmaryn
  • włoszczyzna
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • po 3 łyżki oleju i przecieru pomidorowego
  • szklanka bulionu z kostki
  • 100 ml białego wina
Reklama

Mięso umyj i osusz, natrzyj solą i pieprzem, obłóż gałązkami rozmarynu, zwiąż nicią, odstaw na 1 godz. do lodówki. Warzywa i cebulę obierz, pokrój, czosnek posiekaj. W brytfance rozgrzej olej, obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodaj warzywa i czosnek, smaż kilka minut. Wymieszaj warzywa z przecierem, podlej bulionem, duś 5 min, wlej wino. Wstaw do piekarnika, piecz 1,5 godz. w temp. 200°C, często podlewając sosem spod pieczeni.

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...