Karkówka w winie
Przygotowanie: 1h, pieczenie 1,5 h

Opublikowano: 25.12.2008, 11:09
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 1,5 kg karkówki
- sól
- pieprz
- świeży rozmaryn
- włoszczyzna
- cebula
- ząbek czosnku
- po 3 łyżki oleju i przecieru pomidorowego
- szklanka bulionu z kostki
- 100 ml białego wina
Reklama
Mięso umyj i osusz, natrzyj solą i pieprzem, obłóż gałązkami rozmarynu, zwiąż nicią, odstaw na 1 godz. do lodówki. Warzywa i cebulę obierz, pokrój, czosnek posiekaj. W brytfance rozgrzej olej, obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodaj warzywa i czosnek, smaż kilka minut. Wymieszaj warzywa z przecierem, podlej bulionem, duś 5 min, wlej wino. Wstaw do piekarnika, piecz 1,5 godz. w temp. 200°C, często podlewając sosem spod pieczeni.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...