Kapuśniak z mięsem
Przepis na zupę kapuśniak. Przygotowanie: 40 min, kaloryczność 200 kcal, dla 4 osób.
- Naj
Opublikowano: 07.02.2010, 11:00
Reklama
● 1/2 kg mięsa wołowego (mostek)
● 1/2 główki małej kapusty włoskiej
●4 ziemniaki
● cebula
● włoszczyzna
● 3 łyżki masła
● sól
● świeżo zmielony pieprz
● 2 l bulionu wołowego
● 1/2 pęczka natki
Mięso umyj, potnij w kostkę. Kapustę oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj drobno. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz i posiekaj. Włoszczyznę oczyść, umyj i drobno pokrój. W dużym garnku rozgrzej masło, zeszklij cebulę, wrzuć warzywa, podsmaż, oprósz solą. Dodaj mięso, oprósz pieprzem, smaż jeszcze 2 min, mieszając. Zalej bulionem, gotuj ok. 40 min na małym ogniu. Pod koniec wymieszaj z posiekaną natką. Podawaj z pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama