Kakaowa szarlotka
Smakuje wybornie!

Opublikowano: 23.08.2010, 12:30
Reklama
3 jajka
3/4 szklanki cukru pudru
1,5 szklanki mąki
łyżeczka sody
1/2 łyżeczki cynamonu
łyżka kakao
4 jabłka
masło i tarta bułka do formy
gotowa polewa czekoladowa
płatki migdałowe
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę. Ciągle ucierając, dodawaj kolejno mąkę wymieszaną z sodą, cynamon i kakao. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Wymieszaj z ciastem i pianą ubitą z białek. Tortownicę o śr. 28 cm natłuść i oprósz tartą bułką, napełnij ciastem. Piecz ok. 45 min w 170˚C. Po upieczeniu ostudź, polej polewą, posyp płatkami migdałowymi.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa