Kabaczek nadziewany mięsem
Czas przygotowania: 45 min
Porcja: 150 kcla

Składniki na 4 porcje:
- ok. 1 kg kabaczka
- 30 dag mielonego mięsa
- ½ szklanki ryżu
- cebula
- 3 pomidory
- ½ szklanki śmietany
- jajko
- olej
- łyżka mąki
- natka
- sól
- pieprz
Kabaczki pokrój w krążki grubości ok. 5 cm. Łyżeczką wybierz nasiona, pozostawiając z jednego końca cienką warstwę miąższu. W dużej ilości osolonej wody ugoruj ryż, odcedź, ostudź. Wymieszaj go w misce z mięsem, wbij jajko, przypraw solą oraz pieprzem. Dokładnie wyrób farsz. Napełnij nim przygotowane krążki kabaczka. Gotowe ułóż w szerokim rondlu, podlej olejem i kilkoma łyżkami wody, dodaj pokrojone na ósemki i obrane ze skory pomidory. Duś do miękkości. Wyjmij kabaczki i trzymaj w cieple. Sos przypraw śmietaną wymieszaną z mąką. Kabaczki podawaj posypane natką, z makaronowymi gniazdami i sosem pomidorowym.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa