Kolorowe bezy: jak je przygotować?
Kolorowe bezy to efektowny deser. Jak go przygotować?

Kolorowe bezy
Kolorowe bezy to oryginalny deser, którego przygotowanie wcale nie jest takie trudne. Jak je przygotować?
Bezy będą delikatne i lekkie, jeśli najpierw schłodzimy białka w lodówce. Potem dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy trzepaczką lub mikserem. Gdy piana jest sztywna, stopniowo wsypujemy drobny cukier. Aby bezy były kolorowe, dodajemy jeszcze pół łyżeczki dowolnego kisielu w proszku. Można też wlać odrobinę rozpuszczalnej kawy albo trochę startej czekolady. Bezy pieczemy w temperaturze 150 stopniach C przez ok. 45 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. I gotowe! Smacznego!
Ten i wiele innych przepisów znajdziecie w specjalnym wydaniu magazynu Dobre Rady: „1000 Najlepszych Porad”. Już w sprzedaży w kioskach!
