Jajka na bekonie
Przygotowanie: 15 minut
Składniki na 4 porcje
Porcja: 220 kcal

Opublikowano: 30.03.2005, 12:36
Reklama
- 4 plastry bekonu
- 8 jajek
- ewentualnie sól i pieprz
- ewentualnie łyżka masła
Reklama
Dużą patelnię o grubym dnie postawić na ogniu i mocno rozgrzać (jeśli bekon jest chudy, rozpuścić masło). Ułożyć bekon, podsmażyć z jednej strony, przełożyć na drugą, usmażyć na rumiano.
Rozbijać jajka po sztuce, wylewać po dwa na plaster bekonu, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilę, aż białko się zetnie. Bekon z jajkami przełożyć na talerz. Podawać z grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Teść nawet na Wielkanoc nie mógł darować sobie złośliwości. Zaraz po żurku zaserwował jajka z majonezem i jadem”
15.04.2025, 16:30
Historie
„Matka zrobiła aferę o jajka. Miałam jej dość. Wielkanocne pisanki doprowadziły mnie do ostateczności”
08.04.2025, 13:15
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa