Hutspot - wiejski garnek
Przygotowanie: 25 minut
Gotowanie: 1 godzina 30 minut
Porcja: 270 kcal

Opublikowano: 18.03.2005, 22:58
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 20 dag chudej wołowiny
- 3 ziemniaki
- 75 dag marchwi
- 3 duże cebule
- 3 łyżki masła
- 1/2 szklanki mleka
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Reklama
Mięso opłukać, zalać osoloną wodą, gotować ok. 1 godziny.
Ziemniaki i marchew obrać, pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić na ćwiartki. Warzywa dodać do mięsa, gotować 30 min.
Wołowinę wyjąć. Warzywa osączyć, zmiksować. Do puree dodać masło i mleko, przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Puree wyłożyć na półmisek, na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry mięso.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Przez wredną sąsiadkę moje życie śmierdzi jak garnek bigosu. Koniec pobłażania, przyszedł czas na zemstę”
20.06.2025, 17:00
Historie
„Myślałam, że wiejskie wesele szwagierki do muzyki disco polo to szczyt żenady. Ale to ja przyniosłam najwięcej wstydu”
24.05.2025, 21:15
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa