Hamburgery
Przepis na hamburgery. Przygotowanie: 50 min, kaloryczność 280 kcal, dla 4 osób.

● duża cebula
● olej
● 60 dag mielonej wołowiny
● 1/2 szklanki mleka
● kajzerka
● jajko
● musztarda
● keczup
● sól
● pieprz
● bułki do hamburgerów
● kilka liści sałaty
● czerwona cebula
● 1–2 pomidory
● ogórek świeży lub kiszony
Cebule obierz, posiekaj, podsmaż na oleju. Do mięsa dodaj namoczoną w mleku i odciśnięta kajzerkę, jajko, po łyżeczce musztardy i keczupu, podsmażoną cebulę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrób masę (gdyby była zbyt luźna, dosyp tartej bułki). Formuj płaskie kotlety, smaż z obu stron na rumiano na gorącym oleju. Bułeczki do hamburgerów przekrój na pół, podpiecz, przełóż liśćmi sałaty, krążkami cebuli, pomidora, ogórka i gorącym hamburgerem. Polej musztardą i keczupem.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa