Gulasz wieprzowy z pieczonymi ziemniakami
Popularne danie obiadowe dla Was!

Składniki:
- pół kilograma mięsa wieprzowego na gulasz
- mąka
- sól, pieprz
- dwa podgrzybki (mogą być suszone)
- liść laurowy
- marchewka, pietruszka
- cebula
- olej
- woda
Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki, wykrawamy tłuste i żylaste części, solimy. Każdy kawałeczek obtaczamy w mące, a całość smażymy na rozgrzanym oleju do czasu aż mięso delikatnie się zarumieni. Na oleju smażymy także cebulę pociętą wpiórka, marchewkę i pietruszkę pociętą w kostkę. Wszystko wrzucamy do jednego garnka, dodajemy dwa grzyby, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu i szczyptę soli. Zalewamy wszystko lekko wodą, gotujemy na małym ogniu minimum 40-50 minut. Mięso powinno być miękkie, a sos powinien zgęstnieć (możesz mu pomóc łyżeczką mąki). Podawaj z pieczonymi ćwiertkami ziemniaków posypanymi solą i tymiankiem. Smacznego!
Polecane
„Teściowa co niedzielę pluła moimi obiadami. Narzekała na suche ziemniaki, aż w końcu sama spaliła buraka ze wstydu”
„Teściowa przed Wielkanocą urządziła mi kontrolę jakości w domu. Wytykała smugi w oknach i ziemniaki w żurku”
„Teściowa co niedzielę pluła moimi obiadami. Narzekała na suche ziemniaki, aż w końcu sama spaliła buraka ze wstydu”
„Teściowa przed Wielkanocą urządziła mi kontrolę jakości w domu. Wytykała smugi w oknach i ziemniaki w żurku”
„Jestem bogatą emerytką z Warszawy, ale moja córka żyje w biedzie. Chciałam pomóc, a tylko dołożyłam do pieca”
Szynka wieprzowa pieczona w całości, aromatyzowana goździkami według przepisu Magdy Gessler. Zrobisz ją nie tylko na Wielkanoc!
„Teściowa podawała krytykę szybciej niż ziemniaki na obiad. Razem ze szwagierką traktowały mnie jak ścierę do podłogi”
„Według teściowej ziemniaki obierałam za grubo, a dzieci ubierałam za cienko. Utrę jej w końcu nosa za lata zniewag”
„Pomiędzy rachunkami z banku odkryłam drugie życie mojego męża. Myślał, że może upiec 2 pieczenie na jednym ogniu”
Aromatyczne dania z jabłkami, grzybami i pieczonymi ziemniakami... Gdzie zjeść najlepsze? Daj się zabrać w kulinarną podróż!
„Cudem uniknęłam ślubu z przemocowym durniem. Uratował mnie piec kaflowy i skarb ukryty w jego wnętrzu”
„Romans w barze z Włochem był gorący jak focaccia z pieca. Nie sądziłam, że go znów zobaczę i to w takiej sytuacji”
„Kochanek napalił mi w piecu i nie tylko. Rozpalił we mnie ogień, a z czasem przyszła miłość”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa