Grillowane rozmaitości - Gotuj według... „Przepisu na życie”
Zdrowe, delikatne danie na wiosnę i nie tylko :)

Opublikowano: 20.03.2012, 10:00
Reklama
PORCJA: 128 kcal
NA 4 PORCJE:
● 250 g pieczarek
● 250 g pomidorków koktajlowych
● po strąku czerwonej i żółtej papryki
● cukinia
● kabaczek
● bakłażan
● główka czosnku
● oliwa
● suszony tymianek
● sól
● pieprz
● Ponadto: kilka grubych gałązek tymianku lub patyczków do szaszłyków
Pieczarki opłukać, osuszyć, kapelusze pokroić wzdłuż razem z trzonami. Pomidorki umyć, nadziać na gałązki tymianku lub patyczki do szaszłyków. Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pociąć w ćwiartki. Cukinię, kabaczek i bakłażan opłukać, osuszyć, pokroić wzdłuż na plastry grubości ok. 1 cm. Główkę czosnku przekroić na pół. Warzywa posmarować oliwą, posypać tymiankiem, ułożyć na blasze. Obok ułożyć czosnek i nadziane na patyczki lub gałązki tymianku pomidorki. Piec ok. 8 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Oprószyć solą i pieprzem. Podawać np. do pieczonego kurczaka.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Od 20 lat moje życie to pranie, gotowanie i sprzątanie. Czuję się jak służąca zamknięta w domowym kieracie”
23.03.2025, 21:00
Historie
„Kurs gotowania miał być rozrywką na emeryturze, a stał się lekarstwem na małżeńską nudę. Po 60-tce odzyskałam wigor”
20.06.2025, 14:30
Historie
„Od 20 lat moje życie to pranie, gotowanie i sprzątanie. Czuję się jak służąca zamknięta w domowym kieracie”
23.03.2025, 21:00
Historie
„Kurs gotowania miał być rozrywką na emeryturze, a stał się lekarstwem na małżeńską nudę. Po 60-tce odzyskałam wigor”
20.06.2025, 14:30
Historie
„Co niedzielę robiłam tradycyjny polski obiad. Po rozwodzie zrozumiałam, że przepisem na szczęście nie są żur i gołąbki”
31.03.2025, 13:15
Historie
„Co tydzień gotuję rosół dla całej rodziny, ale nikt nie przychodzi. Czekam, bo co innego mi zostało na emeryturze?”
09.05.2025, 15:30
Historie
„Ugotowałam zupę, a teściowa wylała cały gar do zlewu. Ma przepis na moje życie, ale mój dom, to moje zasady”
23.04.2025, 18:30
Historie
„Na Wielkanoc piekłam babkę pistacjową, choć teściowa wolała cytrynową. Niech ta nudziara spróbuje mojego przepisu”
09.04.2025, 07:15
Historie
„Według teściowej posiadówka w ogrodzie to najlepszy przepis na chrzest. Dla mnie to muchy, komary i brudne gary”
21.05.2025, 15:59
Historie
„Gdy szwagier przyniósł mi rabarbar, na chwilę straciłam głowę. Na kanapie nie omawialiśmy przepisu na ciasto”
10.06.2025, 08:30
24.12.2024, 03:30
Historie
„Według mojej matki synowa powinna stać przy garach, a nie zamawiać pizzę. Nie rozumie, że żyjemy w partnerskim związku”
24.03.2025, 16:30
Historie
„Miałam już dość gotowania żurku i białej kiełbasy. Nie jestem kucharką, a mój przepis na Wielkanoc to wyjazd do Włoch”
03.04.2025, 14:21
Horoskop dzienny
Horoskop na jutro 24 grudnia 2024 dla Lwa. Przedświąteczny spokój według wróżki Mirandy
23.12.2024, 15:03
Historie
„W Toskanii bardziej niż gotowaniem pasty al dente zainteresowałam się flirtowaniem. Sparzyłam się gorzej niż wrzątkiem”
03.06.2025, 08:30
Historie
„Dla mojej mamy tofucznica to warszawska fanaberia. Według niej jestem niszczycielką tradycji, bo gardzę schabowym”
11.05.2025, 07:15
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa