Grillowana karkówka pasterska
Pikantna wersja karkówki z grilla. Uświetni niejeden letni wieczór.

SKŁADNIKI:
● kilogram chudej karkówki
● sól
● pieprz
● 2 ząbki czosnku
● 1/4 szklanki oliwy
● 2 łyżeczki mielonej kolendry
● łyżeczka mielonej białej gorczycy
● sos tabasco
● łyżka przecieru pomidorowego
● 2 czerwone papryki
● zielona papryka
● żółta papryka
● 4 młode cebule
● świeże oregano
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry, oprósz z obu stron sola i pieprzem. Czosnek obierz, przepuść przez praskę. Oliwę wymieszaj z kolendrą i gorczycą, dodaj 5 kropel tabasco, czosnek i przecier pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Marynatą polej karkówkę, odstaw do lodówki na 30 min. Papryki umyj, przekrój na pół, usuń pestki, pokrój na nieduże kawałki. Cebule oczyść, pokrój na kawałki. Mięso osącz z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie, piecz 30 min, stale obracając i skrapiając pozostałą marynatą. 10 min przed końcem grillowania na ruszcie ułóż paprykę i cebulę. Upieczone mięso oraz warzywa ułóż na półmisku, posyp świeżym oregano.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa