Gniazdka makaronowe
Czas przygotowania 30 min
Porcja 200 kcal

Opublikowano: 30.09.2007, 21:38
Reklama
Na 6 porcji:
Reklama
- 30 dag makaronu wstążki
- 20 dag pieczarek
- cebula
- po 10 dag boczku i żółtego sera
- szklanka śmietany
- szklanka groszku
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
- tymianek
Reklama
Makaron ugotuj na półtwardo, odcedź. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Cebulę posiekaj, boczek pokrój w kostkę. Na oleju usmaż boczek, dodaj cebulę, zeszklij. Włóż pieczarki i smaż, aż puszczą sok. Dodaj posiekany ząbek czosnku, groszek i przyprawy. Duś 5 minut. Wymieszaj ze śmietaną. Drugim przekrojonym ząbkiem czosnku natrzyj formę, natłuść olejem. Makaron uformuj w gniazdka, ułóż w formie, w środek każdego nałóż porcję sosu i startego sera. Zapiecz.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Co zabrać na wakacje z dzieckiem?
Współpraca reklamowa
Chmiel – zielony bohater urody, zdrowia i smaku
Współpraca reklamowa
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa