Reklama

Na 6 porcji:

Reklama
  • 30 dag makaronu wstążki
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • po 10 dag boczku i żółtego sera
  • szklanka śmietany
  • szklanka groszku
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
Reklama

Makaron ugotuj na półtwardo, odcedź. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Cebulę posiekaj, boczek pokrój w kostkę. Na oleju usmaż boczek, dodaj cebulę, zeszklij. Włóż pieczarki i smaż, aż puszczą sok. Dodaj posiekany ząbek czosnku, groszek i przyprawy. Duś 5 minut. Wymieszaj ze śmietaną. Drugim przekrojonym ząbkiem czosnku natrzyj formę, natłuść olejem. Makaron uformuj w gniazdka, ułóż w formie, w środek każdego nałóż porcję sosu i startego sera. Zapiecz.

Reklama
Reklama
Reklama