Fasolówka
Przygotowanie: 30 min, kaloryczność: 130 kcal, Dla 8 osób

Opublikowano: 04.12.2008, 10:07
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 30 dag suchej fasoli
- 3/4 kg łopatki wieprzowej
- włoszczyzna
- liść laurowy
- ziarna pieprzu
- sól
- 6 ziemniaków
- czerwona papryka
- 6 łyżek koncentratu pomidorowego
- 6 parówek
Reklama
Fasole namocz na noc, odcedź, zalej świeżą wodą, zagotuj. Mięso zalej 4 l wody, zagotuj, zszumuj. Włóż obraną włoszczyznę, liść laurowy, pieprz, sól, ugotuj wywar. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Kiedy będą miękkie, wrzuć fasolę, koncentrat i pokrojone w krążki parówki. Gotuj jeszcze 10 min.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa