Dyniowy skarbiec
Przygotowanie: 35 min
Zapiekanie: 15-20 minut
Porcja: 330 kcal

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- szklanka ryżu
- 8 malutkich dyń
- 2 łyżki oliwy
- 2 cebule
- ogórek
- po strąku papryki czerwonej i żółtej
- kulka mozzarelli (ok. 12 dag)
- łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 pęczka natki
- po łyżeczce suszonych ziół: bazylii i oregano
- sól, pieprz
Ryż opłukać, osączyć, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować ok. 15 minut, odcedzić. Dynie opłukać, ostrym nożem odciąć wierzchy, odłożyć. Ze środka dyń wydrążyć pestki, wnętrze posmarować oliwą.
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Papryki umyć, przekroić wzdłuż, oczyścić z pestek, pokroić w drobną kostkę.
Ogórek obrać, przeciąć wzdłuż, łyżeczką wydrążyć pestki, osuszyć, pokroić w kostkę. Mozzarellę pokroić w kostkę. Natkę opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
Warzywa i ser przełożyć do salaterki. Dołożyć ryż, dodać sok, natkę, zioła, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Farsz nakładać do dyń, przykryć odkrojonym wierzchem, wstawić na 15-20 min do piekarnika o temp. 180°C.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa