Duszone klopsy
Przygotowanie: 40 min
Porcja: 270 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 60 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- cebula
- jajko
- kajzerka
- olej
- koncentrat pomidorowy
- 2 szklanki bulionu
- posiekana papryczka chili
- szczypta cynamonu
- natka
- oregano
- sól
- pieprz
Mięso wymieszaj z jajkiem, 2 łyżkami posiekanej natki, namoczoną i odciśniętą kajzerką, przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Formuj z masy niewielkie klopsiki i układaj je na drewnianej desce, włóż do lodówki na 30 min.
Rozgrzej olej, smaż klopsiki ze wszystkich stron na rumiano, osącz je na papierowym ręczniku. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia uduś posiekaną cebulkę z papryczką chili. Dodaj bulion, koncentrat, przypraw cynamonem, solą, pieprzem.
Wymieszaj i duś, aż sos zacznie gęstnieć, włóż klopsiki, duś razem na małym ogniu ok. 10 minut. Podawaj z usmażonymi, pokrojonymi w plastry ziemniakami i kwaszonym ogórkiem.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa