Domowy ketchup pomidorowy
Nie ma to jak przetwory domowej roboty! Zasmakuj we własnoręcznie przyrządzonym ketchupie!

Składniki:
- czerwona cebula
- kawałek selera naciowego
- 4 ząbki czosnku
- pół papryczki chili
- kilogram dojrzałych pomidorów malinowych
- sól, pieprz
- kilogram pomidorów pomarańczowych albo zielonych
- 3/4 szklanki octu winnego
- szklanka cukru
- kilka listków bazylii
Na oliwie duś pokrojoną cebulę, papryczkę, czosnek w plasterkach, seler naciowy. Przypraw je solą i pieprzem. Po 15 minutach dodaj pokrojone pomidory i zalej wszystko szklanką wody. Gotuj przez około godzinę często mieszając. Dodaj listki bazylii i wszystko potraktuj blenderem. Następnie sos przetrzyj przez sito - pozbędziesz się tak niechcianych skórek. Dodaj cukier i ocet, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze około 20 minut - sos powinien osiągnąć konsystencję ketchupu. Przelej go do słoiczków. Gotowe!
Polecane
„Myślałam, że rozwody są przez zdrady i kłamstwa. A mnie pokonały skarpety w zlewie, ketchup na suficie i wieczny syf”
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa