Poziomki opłukać, dobrze osączyć. Kilka odłożyć. Resztę posypać cukrem i cukrem waniliowym. Rozgnieść widelcem. Wymieszać z jogurtem i włożyć na 5 godzin do zamrażarki. Co pół godziny masę przemieszać, tak aby rozbić kryształki lodu. Lody rozłożyć do pucharków. Udekorować odłożonymi poziomkami. Uwaga! Aby lody były bardziej kremowe, można je kilkakrotnie w trakcie mrożenia zmiksować, a część jogurtu zastąpić kremówką.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Porcja: 191 kcal Przygotowanie: 35 minut Składniki na 4 porcje:
Reklama
1 i 1/2 szklanki poziomek
2 łyżki cukru
łyżeczka cukru waniliowego
szklanka gęstego jogurtu naturalnego
Reklama
Poziomki opłukać, dobrze osączyć. Kilka odłożyć. Resztę posypać cukrem i cukrem waniliowym. Rozgnieść widelcem. Wymieszać z jogurtem i włożyć na 5 godzin do zamrażarki. Co pół godziny masę przemieszać, tak aby rozbić kryształki lodu. Lody rozłożyć do pucharków. Udekorować odłożonymi poziomkami. Uwaga! Aby lody były bardziej kremowe, można je kilkakrotnie w trakcie mrożenia zmiksować, a część jogurtu zastąpić kremówką.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.