Czekoladowy torcik z truskawkami
Przygotowanie: 55 min, porcja dla 6 osób.

SKŁADNIKI:
● 40 dag truskawek
● 15 dag gorzkiej czekolady
● 15 dag mlecznej czekolady
● 7 dag masła
● 500 ml bardzo zimnej kremówki
● 3 łyżki cukru pudru
● łyżka soku z cytryny
Truskawki umyj, osusz delikatnie, oderwij szypułki. Czekolady pokrusz, razem z masłem stop w kąpieli wodnej, wymieszaj, ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, stopniowo dodawaj ją do czekolady, cały czas dokładnie mieszając. Mała formę na tarte posmaruj w kilku miejscach margaryną, wyłóż folią spożywczą, wylej połowę kremu czekoladowego. 3/4 truskawek pokrój na małe kawałki, ułóż na kremie, przykryj reszta kremu, wyrównaj. Przykryj całość folią, wstaw do lodówki na 8 godzin (najlepiej na całą noc). Resztę truskawek zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny na gładka masę. Torcik wyjmij z formy, zdejmij folię. Udekoruj musem i owocami.
Polecane
„Poprosiłam teściową, by zrobiła tort na roczek synka. Przyniosła placek z truskawkami i nie było gdzie wbić świeczki”
„Miał być tort z truskawkami i kosze pełne czereśni. Ale teściowa z naszego wesela zrobiła festiwal bezguścia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa