Reklama

SKŁADNIKI:
● 40 dag truskawek
● 15 dag gorzkiej czekolady
● 15 dag mlecznej czekolady
● 7 dag masła
● 500 ml bardzo zimnej kremówki
● 3 łyżki cukru pudru
● łyżka soku z cytryny
Truskawki umyj, osusz delikatnie, oderwij szypułki. Czekolady pokrusz, razem z masłem stop w kąpieli wodnej, wymieszaj, ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, stopniowo dodawaj ją do czekolady, cały czas dokładnie mieszając. Mała formę na tarte posmaruj w kilku miejscach margaryną, wyłóż folią spożywczą, wylej połowę kremu czekoladowego. 3/4 truskawek pokrój na małe kawałki, ułóż na kremie, przykryj reszta kremu, wyrównaj. Przykryj całość folią, wstaw do lodówki na 8 godzin (najlepiej na całą noc). Resztę truskawek zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny na gładka masę. Torcik wyjmij z formy, zdejmij folię. Udekoruj musem i owocami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama