Czekoladowe bajaderki
Przygotowanie: 45 minut
Oczekiwanie: 2-3 godziny
Porcja: 420 kcal
Składniki na 8 porcji

● 30 dag resztek różnych ciast
● 2 tabliczki gorzkiej czekolady
● 2 łyżki likieru, np. pomarańczowego
● 1/2 szklanki śmietany kremówki
● szklanka posiekanych bakalii
● polewa czekoladowa
● kilka łyżek posiekanych orzechów
Ciasta drobno pokroić. Kremówkę lekko ubić. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Dodać pokrojone ciasta, bakalie, likier i śmietanę, dokładnie wymieszać. Odstawić, aż masa stężeje.
Rękami umoczonymi w zimnej wodzie formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu, polać bajaderki, posypać orzechami.
Przyjemność świąt z E.Wedel. Sprawdź czekoladowe bożonarodzeniowe przysmaki!
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa