Curry z siekanego mięsa
Czas: 25 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 4

SKŁADNIKI:
- 4 marchewki
- pietruszka
- 1/2 selera
- jabłko
- cebula
- 50 dag schabu
- olej do smażenia
- szklanka bulionu drobiowego z kostki
- łyżeczka curry
- 5 dag rodzynek
- sól
- szczypta cynamonu
Marchew, pietruszkę, seler i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w paski, podsmaż na oleju, wymieszaj z warzywami, cebulą i jabłkiem oraz bulionem i curry. Duś ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia wrzuć rodzynki, przypraw do smaku solą i cynamonem. Podawaj z ryżem na sypko, z sałatką z papryki, pomidorów i szczypioru.
NASZA RADA: Danie jest równie smaczne z mięsem mielonym. Jeśli zamiast curry użyjesz chińskiej przyprawy 5 smaków, możesz podać potrawę z błyskawicznym makaronem sojowym. W wersji naprawdę szybkiej użyj mieszanki mrożonych warzyw.
Polecane
„Babcia kpi z mojego chłopaka, bo nie je mięsa. Przy wielkanocnym stole przeżyliśmy męki pańskie”
„Teściowa wie, że nie jem mięsa, ale i tak za każdym razem wciska mi kiełbasę. Uważa, że warzywa są dobre dla królika”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa