Cukinia faszerowana kiełbasą
Cukinia oznacza po włosku małą dynię, jest więc doskonałym preludium do dyniowego sezonu. Można ją jeść na wiele sposobów, na obiad na przykład w formie faszerowanej kiełbasą

CUKINIA FASZEROWANA KIEŁBASĄ
- Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 600 g
- Cukinia 2 sztuki
- Czerwona cebula 200 g
- Ser żółty 250 g
- Oliwa
- Sól
- Pieprz
Obierz kiełbasę ze skóry, a następnie pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę, również w drobną kostkę. Wrzuć kiełbasę na rozgrzaną patelnię, po chwili dodaj cebulę. Smaż przez kilka minut, aż poczujesz intensywny aromat kiełbasy. Przekrój cukinię w poprzek i wydrąż środki. Nafaszeruj połówki cukinii kiełbasą. Nie żałuj farszu, dołóż jeszcze trochę. Oprósz solą i pieprzem. Połóż na każdej cukinii słupki żółtego sera. Zapiekaj przez 30 minut w 150°C. Podziwiaj efekt końcowy i zjedz ze smakiem.
Polecane
„Przyjęcie komunijne mojej córki przerwał swąd grillowanej kiełbasy. Nie wybaczę sąsiadom tego, jak nas potraktowali”
„Przyszedł nieproszony na grilla i błagał o wybaczenie. Smród jego kłamstw przyćmił nawet zapach spalonej kiełbasy”
„Przyjęcie komunijne mojej córki przerwał swąd grillowanej kiełbasy. Nie wybaczę sąsiadom tego, jak nas potraktowali”
„Na Wielkanoc odmówiłam żurku z kiełbasą z babcinego przepisu, bo jestem weganką. Matka się obraziła i milczy do dziś”
„Na rodzinnym grillu wybuchła płomienna awantura. Mąż ze złości skwierczał jak kiełbasa, a szwagier spalił buraka”
„Przyszedł nieproszony na grilla i błagał o wybaczenie. Smród jego kłamstw przyćmił nawet zapach spalonej kiełbasy”
„Zamiast dać wnukowi truskawki, teściowa faszeruje moje dziecko cukierkami. Ta kobieta nie nadaje się na babcię”
„Przy wielkanocnym obiedzie wyszła na jaw prawda o moim mężu. Zrobił się biały jak kiełbasa na stole”
„Miałam dość jedzenia taniej kiełbasy i zawalczyłam o siebie. Romanse ze staruchami to moja przepustka do luksusowego życia”
„Miałam już dość gotowania żurku i białej kiełbasy. Nie jestem kucharką, a mój przepis na Wielkanoc to wyjazd do Włoch”
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
„Sąsiadka wcisnęła mi prezent jak z bazaru i sądziła, że się ucieszę. Już wolałabym dostać pęto kiełbasy, niż ten syf”
Ten wielkanocny symbol zapewni ci przypływ pokaźnej sumki. Ale masz na to tylko 1 szansę
Mateusz Gessler zdradza swój przepis na faszerowane pomidory w stylu francuskim
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa