Crumble owocowy
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 35 minut
Porcja: 475 kcal

Składniki na 6 porcji
● 2 opakowania "Mieszanki owocowej" HORTEX Ortika (po 45 dag)
● 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
● 4 łyżki masła
● 3 łyżki cukru
KRUSZONKA:
● 10 dag masła
● 15 dag (3/4 szklanki) mąki
● 10 dag (1/2 szklanki) brązowego cukru
● 5 dag posiekanych orzechów nerkowca
Owoce (bez rozmrażania) wsypać do żaroodpornego naczynia, oprószyć cukrem i imbirem.
Kruszonka: mąkę wymieszać z orzechami, cukrem i masłem. Owoce posypać kruszonką.
Wstawić do gorącego pieca. Zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec 35 min. Podawać na gorąco.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa