Crumble morelowy
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 45 minut
Porcja: 410 kcal

Opublikowano: 11.07.2006, 14:40
Reklama
Składniki na 6 porcji
Reklama
- 75 dag moreli
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 1/2 kostki masła
- 12 dag posiekanych migdałów
- 3/4 szklanki mąki
- łyżeczka cynamonu
Reklama
Do miski wsypać migdały, cynamon, mąkę, brązowy cukier i zimne pokrojone masło. Wymieszać wszystkie składniki, rozcierając kruszonkę palcami.
Morele umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, włożyć morele, skropić sokiem z pomarańczy, oprószyć białym cukrem. Na owoce wyłożyć kruszonkę. Piec 45 minut w temperaturze 180°C. Podawać na gorąco z lodami waniliowymi lub śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa