Cannelloni z bryndzą
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 35 minut
Porcja: 320 kcal
Składniki na 4 porcje

● 25 dag cannelloni
● po 15 dag szynki i bryndzy
● 30 dag szpinaku
SOS:
40 dag pomidorów
● 1/8 l bulionu warzywnego
● 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
● cebula
● 1/2 pęczka bazylii
● tłuszcz do formy
● 2 łyżki oleju
● gałązka tymianku do dekoracji
Szpinak umyć i zblanszować na średnim ogniu, osączyć, odcisnąć. Szynkę i ser pokroić w małą kostkę, wymieszać ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem.
Masę nakładać łyżką do cannelloni i ułożyć rurki jedna obok drugiej w natłuszczonej formie.
Pomidory sparzyć, zahartować, obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na gorącym oleju. Wrzucić pomidory i dusić 8 minut, pod przykryciem.
Wlać bulion, koncentrat pomidorowy i dusić na małym ogniu. Bazylię posiekać i wymieszać z pomidorami. Sosem polać cannelloni i zapiekać 35 min w temp. 200°C. Udekorować tymiankiem.
Polecane
„Z romantycznego wyjazdu wróciłam z płaczem. Animatorka zamiast dzieci, zabawiała mojego ukochanego”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa