Brownies orzechowe
Przygotowanie: 50 minut
Pieczenie: 25 minut
Porcja: 140 kcal
Składniki na 20 sztuk

● 12 dag masła
● 1/2 szklanki (10 dag) cukru
● torebka cukru waniliowego
● 1/2 łyżeczki cynamonu
● 2 jajka
● 7,5 dag mielonych orzechów włoskich
● 3/4 szklanki (12,5 dag) mąki
● łyżeczka proszku do pieczenia
● łyżka kakao
● 6 łyżek brązowego rumu
● 10 dag polewy czekoladowej
● około 20 połówek orzechów włoskich do dekoracji
Masło utrzeć na krem. Cały czas mieszając, stopniowo dosypywać cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajka i orzechy. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Stopniowo do masy dolewać rum.
Ciasto podzielić na pół i upiec w porcjach na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 25 minut w temp. 200°C. Polewę przygotować wg instrukcji na opakowaniu, polać nią ciasto, udekorować je połówkami orzechów.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa