Barszcz czysty z majerankiem
Czas przygotowania 35 min
Porcja 75 kcal

- Naj
Opublikowano: 14.03.2007, 11:23
Reklama
- 1 kg buraków
- włoszczyzna
- sól, cukier, pieprz w ziarnach, ziele angielskie
- 2 liście laurowe
- 2 grzyby suszone
- przyprawa w mini kostkach Majeranek Knorr
- sok z cytryny
- 3 łyżki koncentratu z buraków
- 2 ząbki czosnku
Reklama
Oczyszczoną włoszczyznę zalej wodą zagotuj, zszumuj. Dodaj przyprawy, grzyby oraz obrane, umyte i pokrojone buraki. Gotuj na małym ogniu, aż buraki będą miękkie, przecedź. Dodaj sól, cukier i sok z cytryny. Aby uzyskać głęboki czerwony kolor, wlej 2-3 łyżki koncentratu z buraków lub zetrzyj na tarce świeży burak. Przed podaniem wkrusz przyprawę w mini kostkach Knorr, zagrzej mocno, ale nie gotuj. Podawaj do pasztecików lub uszek.
Przepis zrealizowany przy współpracy z firmą Unilever Polska SA.
Reklama
Reklama
Reklama