Bakaliowe pomarańcze
Przygotowanie: 30 minut
Sztuka: 200 kcal

Składniki na 12 sztuk
● 25 dag maku
● 3 szklanki mleka
● 1/3 szklanki miodu
● 5 dag obranych migdałów
● po 2 łyżki posiekanych suszonych daktyli, fig i kandyzowanej skórki pomarańczowej
● 6 pomarańczy
● mięta
Mak opłukać, zalać wrzącym mlekiem, gotować na małym ogniu 15 minut. Odcedzić, razem z migdałami trzykrotnie zemleć.
Miód podgrzać w rondelku, wymieszać z makiem. Dodać resztę bakalii, wymieszać.
Pomarańcze przekroić na pół, wydrążyć (ew. wyciąć dekoracyjny brzeg w kształcie ząbków). Miąższ oczyścić z błonek, pokroić, dodać do masy makowej, wymieszać.
Masą makową napełnić pomarańcze, ozdobić listkami mięty.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa